Bottom-up

plaatje: Employee experience

Wij geloven dat de sleutel tot een gelukkige organisatie bij de medewerkers ligt.

Veranderingen en initiatieven binnen organisaties worden vaak top-down geïnitieerd en uitgevoerd. Veel organisaties die geluk op de werkvloer willen bevorderen starten met de employee experience; men zet in op onder andere het creëren van prettige werkplekken, een heldere organisatie cultuur, leiderschap en technologie die de medewerker ondersteunt.

Onderzoek van Sonja Lyubomirsky toont aan dat ons geluk wordt bepaald door de volgende factoren:

  • genetische aanleg (50%)
  • ons eigen handelen (40%)
  • omgevingsfactoren (10%)

De employee experience zet met name in op het verbeteren van omgevingsfactoren. Onze aanpak richt zich voornamelijk op het handelen van de medewerkers zelf. Wij merken dat juist kleine persoonlijke gedachte- en gedragsveranderingen een groot en duurzaam effect opleveren. Het is hierbij belangrijk dat de organisatie faciliterend optreedt zodat de medewerkers worden geïnspireerd om zelf met het eigen werkgeluk aan de slag te gaan.

Benieuwd hoe wij dit bij grote organisaties aanpakken door het inzetten van technologie en trainingen?

lees verder


Bovendien stimuleren wij het werkplezier door het creëren van ambassadeurs en met ludieke acties waarmee zowel de organisatie als de medewerker aan de slag kunnen.

Meld je aan voor gratis instrumenten en meer inspiratie:

Amplitief

plaatje: Amplitie

Versterken in plaats van pleisters plakken

Burn-out is nog steeds een groeiend probleem binnen organisaties. Logischerwijs richten veel organisaties zich op het genezen (curatie) en voorkomen (preventie) van uitval. Hierbij ligt de focus vaak op de medewerkers die al tot de risicogroep behoren. Helaas kan iedereen te maken krijgen met tegenslagen, zowel op het werk als privé, die de emmer kunnen doen overlopen. In de praktijk zie je dat gelukkige en veerkrachtige mensen beter met een tegenslag om kunnen gaan.

Onze aanpak richt zich op het versterken van de positieve eigenschappen en de veerkracht van álle medewerkers, ook wel amplitie genoemd. Amplitieve interventies vergroten het werkgeluk en welbevinden van medewerkers. Veerkrachtige en gelukkige medewerkers zijn productiever, minder vaak ziek, innovatiever, stressbestendiger en flexibeler. De noodzaak van interventies rondom curatie en preventie zal met het inzetten op amplitie afnemen.

Benieuwd hoe we jullie medewerkers kunnen versterken?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Naar contact

Wetenschappelijk onderbouwd

plaatje: Wetenschappelijk onderbouwd

Het vijf-pijler model voor werkgeluk

Onze aanpak is wetenschappelijk onderbouwd en gebaseerd op de nieuwste inzichten uit de positieve psychologie, die de laatste jaren sterk in opkomst is. De positieve psychologie onderzoekt hoe mensen meer levensvreugde kunnen beleven. Deze stroming ziet zich daarmee als uitbreiding op de traditionele psychologie, die primair gericht is op het ontdekken en genezen van psychische problemen, zoals depressie en burn-out.

Wij werken in onze interventies aan één of meerdere pijlers uit ons model van "De vijf pijlers van werkgeluk". Ons model is gebaseerd op het PERK model van Simon Thomas van Berkley University en het Perma model van Martin Seligman, de grondlegger van de positieve psychologie.

Op de trainingen pagina worden de interventies op basis van onze vijf pijlers voor werkgeluk uitgelicht.

Stel een Vraag

Ik wil graag meer weten

Ik ben

Ik werk (met veel plezier?) bij

en mijn vraag is:

Bel me op:

of mail mij:


VERSTUREN